Nyheder fra Fabrika A/S

Standard Customized Energy Siemens Accessories Om Fabrika Kontakt

Er du opmærksom på de nye krav til virkningsgrader for elektromotorer?

27-03-2017  │ Af: Anders Corydon Frederiksen

Fabrika IE3 elektromotor

Fra den 1. januar 2017 skal asynkronmotorer fra 0,75 til 375 kW anvendt i EU være virkningsgrad IE3 eller højere. Dermed står temaet ’energieffektivitet’ endnu højere på dagsordenen i EU.

 

Kravene til virkningsklasse for elektromotorer er skærpet pr. 1. januar 2017. Elmotorer i størrelsen 0,75 til 375 kW, som er tilsluttet direkte til elforsyningsnettet, skal som udgangspunkt være minimum IE3.

Der er dog en række undtagelser. Eksempelvis hvis man kombinerer motoren med en frekvensomformer. Her er det tilladt at anvende IE2-motorer. Energibesparelsen er betydeligt højere, når man anvender frekvensomformere, da motorydelsen dermed tilpasses de aktuelle behov.

Det er naturligvis vigtigt at huske på, at forsyner man en IE3- eller IE4-motor gennem en frekvensomformer, bliver energibesparelsen endnu større, end hvis der vælges en IE2-motor.

Integrerede Siemens-systemer med højeste energieffektivitet

Fabrika kan som certificeret Siemens-partner derudover tilbyde energieffektive løsninger, hvor motor og frekvensomformer er udviklet og optimeret i forhold til hinanden for på den måde at opnå den højeste effektivitet.

Disse motorer kan kun køres af en frekvensomformer, og de følger virkningsgraderne IES0, IES1 og IES2. Det smarte ved systemerne er, at motorerne og frekvensomformerne er testet sammen ved forskellige belastninger. På den måde får kunden en dybere indsigt i ydelsen ved forskellige driftspunkter.

Fakta: De nye krav til virkningsgradklasser

Filter

Motortype
Producenter
Omdrejninger
  • Vi er
    SIEMENS forhandler
  • Vi har
    prisgaranti
  • Vi leverer
    hurtigt
KONTAKT

Kontakt os på:

+45 88 82 50 00
info@fabrika.dk

close